dilluns, 12 de desembre del 2011

El Verd.

La setmana passada no vaig poder penjar res, ja que estava de vacances a Andalusia, és preciós, i m'ha sorprès la quantitat de verd que hi havia, per aquest motiu aquesta setmana he fet el color verd.





diumenge, 11 de desembre del 2011

Tot surt d'algun lloc...

Aquí deixo penjat un conjunt de fotos del procés realitzat per crear el meu projecte creatiu, l'abre de la psicologia del color.



dilluns, 28 de novembre del 2011

La vida d'abans...

Aquest és el meu fotoreportaje. Va sobre un poble preciós: St.Llorenç de la Muga. Etre le fotos també he introduït una poesia que he escrit jo. Espero que us agradi! ;)

dijous, 24 de novembre del 2011

Ser un mateix.

Avui he decidit penjar aquí un monòleg. I trobo que té un gran significat psicològic i que podem relacionar-lo amb el tema de recerca. És bastant llarg però us recomano que el llegiu tot, us encantarà i us farà reflexionar.


Observada,
juzgada,
con demasiadas expectativas puestas en ti,
como si todos supiesen y confiasen en que vas a comerte el mundo.
Y entonces te encoges, intimidada, con la constante sensación de que vas a decepcionarles.
Y todo se te va a caer encima.
Te sientes encerrada, presa de unos planes de futuro que son tu camino,
con temor a encontrar un bache y tener que buscar otra ruta.

Tienes que ser inteligente y lista,
no solo una de las dos,
guapa,
atractiva,
divertida,
salvaje,
profesional
y apasionada,
leal,
educada
y original.
Si no, no eres suficiente,
Porque tienes taras.
porque son carencias,
porque, sencillamente, ya no eres perfecta.

No puedes equivocarte,
ni llorar,
ni tampoco quejarte.
y soñar se convertira en eso que esconderás con verguenza.
Tampoco puedes gritar,
ni correr lejos,
ni decidir un día que estas harta y desaparecer porque necesitas tiempo y espacio,
ni dar una mala contestación.
Queda prohibido enfadarse o mostrarse débil.
Queda prohibido.

Adáptate,
corre,
sigue un horario,
sigue un plan,
cumple con lo que se espera de ti.
Deja que la lluvia borre tus colores y te quedes tan gris como todos los demás. Cuando pierdas todo lo que eras y sentías, y te conviertas en uno más sin que nadie te recuerde al marcharte, entonces formarás parte de ello.

Y no habrá merecido la pena.

El que ens explica aquest text és que has de ser tu mateix/a, i fer el que tu desitges, sinó, després quan ja ets gran i estas a punt de morir t'ha n'adones que la vida no a valgut la pena perquè no has sigut tu mateix/a, has sigut el que la gent volia que siguessis. I amb això vull dir, que sigueu com cada un dels colors... ÚNICS! I que encara que estiguem atrapats en un món ple d'ideals, que ningú us canviï perquè tothom és perfecta a la seva manera.

dimarts, 15 de novembre del 2011

Projecte creatiu de la primera avaluació.

Com he dit enteriorment, el meu projecte creatiu serà un arbre, amb les branques de diferents colors, que representerà l'arbre de la psicologia del color, on cada branca serà de diferent color i ens tranmetrà unes emocions i sentiments diferents.

El fotoreportatge.

Ara començaré a preparar un fotoreportatge que anirà sobre la vida de pagès.

 Aprofitaré que aquest cap de setmana me'n vaig a passar-lo a un poble de muntanya, és preciós i les cases són antigues, de pedra...

Com a títol principal posaré "LA VIDA D'ABANS". Iniciaré el fotoreportatge amb un poema escrit per mi. I a cada fotografia posaré el titol del que es mostra.
Jo Utilitzaré una càmera Sony reflex 380.

Algun exemple de fotoreportatge de pagès :
http://www.youtube.com/watch?v=aC8tY5q3NqE

Questionari.

Per anar definint què faré al meu projecte creatiu contestaré el següent qüestionari:
  • Sobre què/qui estàs fent la recerca al teu bloc?
La recerca del meu bloc tracta de la Psicologia dels colors.
  • Perquè creus que pot considerar-se art?
La Psicologia del color jo la consider-ho  art perquè és una cosa que m'apassiona. El fet de que cada color ens transmeti una emoció i un sentiment diferent, és extraordinari.
  • Què faràs com a projecte creatiu? Explica-ho detalladament.
Jo he decidit que com a projecte creatiu faré l'arbre de la Psicologia del Color, osigui faré un arbre on cada branca sigui d'un color diferent.
  • Quines tècniques i/o materials et fan falta?
Utilitzaré: una pedra,  fil ferro, boles de polseres de diferents colors i cola.
  • Necessites que algú t'ajudi? Qui?
Sí, la meva àvia, perquè ells sempre n'ha fet i m'ensenyarà a fer-ho.
  • Quin títol tindrà la nova creació?
Una cosa que ho uneix tot.
  • Podràs portar la teva creació a l'exposició oral?
Sense cap problema, perquè tinc un argument que hi dona tot el sentit al  projecte.
  • Com registraràs el procés? En vídeo o fotografia?
El registraré a través de fotografies.
  • Quan creus que tardaràs en fer-ho?
Jo crec que no més d'una setmana.
  • Quins dies ho faràs?
Suposo que començaré demà, per si hi ha imprevistos.
  • Pots fer alguna part del projecte a l'escola?
No, necessito treballar-ho a casa meva.

dijous, 10 de novembre del 2011

El Groc.

Com que aquesta setmana ha sigut molt divertida i molt especial he decidit fer el color groc, ja que és un color molt alegre i que quan el veus no pots evitar somriure. També dir-vos que és el meu color preferit. ;)




dimarts, 8 de novembre del 2011

El logo escollit


Jo he dissenyat aquest logotip per representar-me. Hi podem observar dues cares, una alegre i una de trista, representa el teatre, i ho he escollit com a forma del logo ja que el teatre forma part de mi, m'encanta. També he decidit pintar-les del color groc i rosa/lila, perquè són uns colors molt alegres i cridaners, i reflecteix-en com soc jo.

Logotip personal.

Color Negre:





 Tons Blaus :                                                                                                                                 

Colors Rosa - verd:                                                                            


                                                                                                                                            






dimecres, 26 d’octubre del 2011

El taronja.

Com que fa uns dies que plou i comença el fred, he decidit  penjar aquesta setmana, el vídeo del color taronja, per recordar-nos aquells bons moments d'estiu i calor...



dimecres, 19 d’octubre del 2011

El Vermell.

A partir d'ara, cada setmana penjaré al bloc, un petit video amb imatges de cada color. Avui començo pel vermell: 


Les intel·ligències múltiples.

Fa uns dies a classe de visual i plàstica vam estar parlant sobre les intel·ligències múltiples, aquest tema em sembla molt interessant, perquè mai et pares a pensar en quines son les intel·ligències que tens més desenvolupades, i es bo s'haver-ho cara el futur. Avui intentaré relacionar-ho amb el tema del bloc: LA PSICOLOGIA DELS COLORS.


Jo a simple vista relaciono aquest bloc amb la intel·ligència visual-espacial, perquè al parlar de colors, tot sens relaciona en imatges, en dibuixar, en dissenyar..., però si aprofundim més es pot relacionar amb moltes altres, com per exemple: la intel·ligència interpersonal, perquè amb aquest tema estem transmetén idees a altres persones; la intel·ligència intrapersonal, ja que cadascú té una percepció del color segons els seus sentiments i emocions i la lògico-matemàtica, perquè has de tenir una gran capacitat de raonament a l'hora de buscar la resposta a què et transmet cada color. La intel·ligència que jo tinc més desenvolupada, de llarg, és la visual-especial, per això crec que em va ser tant fàcil decidir-me per aquest tema.

A continuació us deixo unes quantes preguntes que podeu respondre, per descobrir quina és la intel·ligència que teniu més desenvolupada...
  • EXPERT EN PARAULES(Intel·igència lingüística): T'agrada explicar acudits o contes? Has llegit 10 llibres el més passat?
  • EXPERT EN LA NATURA(Intel·igència naturalista): T'agrada estar a l'aire lliure? Has tingut alguna col·lecció de papallones, insectes, fulles...? Tens mascota?
  • EXPERT EN NÚMEROS(Intel·igència lògico-matemàtica): T'agraden les matemàtiques? Has realitzat algun experiment?
  • EXPERT EN EL PROPI COS(Intel·igència cinético-corporal): T'agrada fer esport? T'afrada treballar amb les mans, fent maquetes, escultures...?
  • EXPERT EN LA MÚSICA(Intel·igència musical): T'agrada escoltar música? Toques algun instrument? T'agrada cantar?
  • EXPERT EN LES IMATGES(Intel·igència visual-espacial): Dibuixes? Ets capaç de veure imatges en el cap, tancant els ulls? Gaudeixes veient imatges en moviment a la televisió o al cinema?
  • EXPERT EN LES PERSONES(Intel·igència interpersonal): Tens més de 5 amics verdaders? T'agrada treballar en grup?
  • EXPERT EN UN MATEIX(Intel·igència intrapersonal): Tens algun lloc secret on vas quan et vols allunyar-te de tot i de tothom? T'agrada treballar sol

dimecres, 12 d’octubre del 2011

De que va..?

En aquesta primera entrada vull començar explicant-vos una breu resposta a una pregunta que segur que alguns us feu, "QUÈ ÉS AIXÒ DE LA PSICOLOGIA DEL COLOR?". Serà necessari per entendre tot el que vindrà més endavan...


Els colors ens afecten psicològicament i ens produeixen certes sensacions. Aquestes emocions i sensacions poden ser diferents segons la cultura, ja que en altres, els mateixos colors, poden expressar sentiments totalment oposats als nostres, per exemple, al Japó i en la major part dels països islàmics, el color blanc simbolitza la mort.També cal tenir en compte, que cada un té les seves pròpies idees sobre antipaties o simpaties, gust o desgrat sobre cada color, però de manera general tots percebem les mateixes sensacions i emocions quan veiem un color, com la de fred en una habitació pintada de blau o la de calor en una altra pintada de vermell. Els colors càlids es consideren com estimulants, alegres i fins i tot excitants i els freds com tranquils, sedants i en alguns casos depriments. Però del que ens transmet, generalment, cada color en parlarem més endavant.





Per obtenir aquesta informació he lleigit aquestes pàgines web: http://www.xtec.es/~aromero8/acuarelas/pscologia.htm
http://estocolmo.se/cultura/color_oktub23.htm