dimecres, 12 d’octubre del 2011

De que va..?

En aquesta primera entrada vull començar explicant-vos una breu resposta a una pregunta que segur que alguns us feu, "QUÈ ÉS AIXÒ DE LA PSICOLOGIA DEL COLOR?". Serà necessari per entendre tot el que vindrà més endavan...


Els colors ens afecten psicològicament i ens produeixen certes sensacions. Aquestes emocions i sensacions poden ser diferents segons la cultura, ja que en altres, els mateixos colors, poden expressar sentiments totalment oposats als nostres, per exemple, al Japó i en la major part dels països islàmics, el color blanc simbolitza la mort.També cal tenir en compte, que cada un té les seves pròpies idees sobre antipaties o simpaties, gust o desgrat sobre cada color, però de manera general tots percebem les mateixes sensacions i emocions quan veiem un color, com la de fred en una habitació pintada de blau o la de calor en una altra pintada de vermell. Els colors càlids es consideren com estimulants, alegres i fins i tot excitants i els freds com tranquils, sedants i en alguns casos depriments. Però del que ens transmet, generalment, cada color en parlarem més endavant.





Per obtenir aquesta informació he lleigit aquestes pàgines web: http://www.xtec.es/~aromero8/acuarelas/pscologia.htm
http://estocolmo.se/cultura/color_oktub23.htm

1 comentari:

  1. excel·lent Ariadna! molt bona feina, has plantejat el teu tema de recerca i amés, has indicat les fonts de documentació. ;)

    ResponElimina