dimecres, 26 d’octubre del 2011

El taronja.

Com que fa uns dies que plou i comença el fred, he decidit  penjar aquesta setmana, el vídeo del color taronja, per recordar-nos aquells bons moments d'estiu i calor...



dimecres, 19 d’octubre del 2011

El Vermell.

A partir d'ara, cada setmana penjaré al bloc, un petit video amb imatges de cada color. Avui començo pel vermell: 


Les intel·ligències múltiples.

Fa uns dies a classe de visual i plàstica vam estar parlant sobre les intel·ligències múltiples, aquest tema em sembla molt interessant, perquè mai et pares a pensar en quines son les intel·ligències que tens més desenvolupades, i es bo s'haver-ho cara el futur. Avui intentaré relacionar-ho amb el tema del bloc: LA PSICOLOGIA DELS COLORS.


Jo a simple vista relaciono aquest bloc amb la intel·ligència visual-espacial, perquè al parlar de colors, tot sens relaciona en imatges, en dibuixar, en dissenyar..., però si aprofundim més es pot relacionar amb moltes altres, com per exemple: la intel·ligència interpersonal, perquè amb aquest tema estem transmetén idees a altres persones; la intel·ligència intrapersonal, ja que cadascú té una percepció del color segons els seus sentiments i emocions i la lògico-matemàtica, perquè has de tenir una gran capacitat de raonament a l'hora de buscar la resposta a què et transmet cada color. La intel·ligència que jo tinc més desenvolupada, de llarg, és la visual-especial, per això crec que em va ser tant fàcil decidir-me per aquest tema.

A continuació us deixo unes quantes preguntes que podeu respondre, per descobrir quina és la intel·ligència que teniu més desenvolupada...
  • EXPERT EN PARAULES(Intel·igència lingüística): T'agrada explicar acudits o contes? Has llegit 10 llibres el més passat?
  • EXPERT EN LA NATURA(Intel·igència naturalista): T'agrada estar a l'aire lliure? Has tingut alguna col·lecció de papallones, insectes, fulles...? Tens mascota?
  • EXPERT EN NÚMEROS(Intel·igència lògico-matemàtica): T'agraden les matemàtiques? Has realitzat algun experiment?
  • EXPERT EN EL PROPI COS(Intel·igència cinético-corporal): T'agrada fer esport? T'afrada treballar amb les mans, fent maquetes, escultures...?
  • EXPERT EN LA MÚSICA(Intel·igència musical): T'agrada escoltar música? Toques algun instrument? T'agrada cantar?
  • EXPERT EN LES IMATGES(Intel·igència visual-espacial): Dibuixes? Ets capaç de veure imatges en el cap, tancant els ulls? Gaudeixes veient imatges en moviment a la televisió o al cinema?
  • EXPERT EN LES PERSONES(Intel·igència interpersonal): Tens més de 5 amics verdaders? T'agrada treballar en grup?
  • EXPERT EN UN MATEIX(Intel·igència intrapersonal): Tens algun lloc secret on vas quan et vols allunyar-te de tot i de tothom? T'agrada treballar sol

dimecres, 12 d’octubre del 2011

De que va..?

En aquesta primera entrada vull començar explicant-vos una breu resposta a una pregunta que segur que alguns us feu, "QUÈ ÉS AIXÒ DE LA PSICOLOGIA DEL COLOR?". Serà necessari per entendre tot el que vindrà més endavan...


Els colors ens afecten psicològicament i ens produeixen certes sensacions. Aquestes emocions i sensacions poden ser diferents segons la cultura, ja que en altres, els mateixos colors, poden expressar sentiments totalment oposats als nostres, per exemple, al Japó i en la major part dels països islàmics, el color blanc simbolitza la mort.També cal tenir en compte, que cada un té les seves pròpies idees sobre antipaties o simpaties, gust o desgrat sobre cada color, però de manera general tots percebem les mateixes sensacions i emocions quan veiem un color, com la de fred en una habitació pintada de blau o la de calor en una altra pintada de vermell. Els colors càlids es consideren com estimulants, alegres i fins i tot excitants i els freds com tranquils, sedants i en alguns casos depriments. Però del que ens transmet, generalment, cada color en parlarem més endavant.





Per obtenir aquesta informació he lleigit aquestes pàgines web: http://www.xtec.es/~aromero8/acuarelas/pscologia.htm
http://estocolmo.se/cultura/color_oktub23.htm