dilluns, 30 de gener del 2012

Captures de pantalla.

De les captures de pantalla de tots els meus companys de classe (que es poden veure a http://tictacvideo.blogspot.com/) n'hi han que són millors que d'altres, com per exemple la captura del portafoli de la Zoe Molina, el de la Sílvia Dangla, el de la Mar Mateu, el de la Maria Serra, el de l'Estel Marès, el de l'Alícia López, el de l'Andrea Arán, el de l'Adrià Antequera i el de la Laura Pujal perquè són els més entenedors, contenen títol, Logotip, la lletra és gran i clara i el fons no impedeix llegir-los.

Tipus de guions.

-Guió cinematogràfic:
És el que es mostrarà i escoltarà en una obra narrativa o audiovisual, com per exemple pel·lícules, documentals,etc. Es divideix en escenes i és el resultat final de varis passos: Idea, psinopsi, guió literari, guió tècnic...

-Guió literari:
Narra la pel·lícula o documental, descriu els canvis d'excena, si l'acció succeeix en interior o exterior, de dia o de nit. Està dividit en actes i escenes. Es separa el diàleg dels personatges, de la resta de l'acció.

-Guió tècnic:
S'afegeix al guió literari tots els aspectes tècnics que apareixen en el documental, obra de teatre, pel·lícula..., tot allò que s'ha de veure i escoltar durant la producció (Il·luminació, So...), allò que veurem a la pantalla. Aquests aspectes tècnics es codifiquen en una presa de vistes o plans.
El guió tècnic també s'anomena guió de rodatge o script.  


-Story Board:
És un conjunt de vinyetes que il·lustra els plans principals de l'obra acompanyats del text, dels diàlegs o de la veu en off i d'altres anotacions tècniques. És com una mena de còmic.

dissabte, 28 de gener del 2012

El Blau.

Bones de nou, després d'unes llargues vacances de Nadal comencem de nou la feina. I com que aquesta setmana comença a fer fred de veritat he decidit penjar el video d'un dels colors més freds, EL BLAU! :D